tapijt, vloerbedekking, traplopers, vloerbekleding, trapbekleding, allergie, stofallergie, huisstofmijt
Wat is de beste vloer bij een allergie?
October 6, 2017
tapijt, vloerbedekking, traplopers, vloerbekleding, trapbekleding, allergie, stofallergie, huisstofmijt, voordelen traploper
10 voordelen van een traploper
January 5, 2018
traplopers, sisal, tapijt, tapiplein, vloerbekleding, trapbekleding, tapisplein, sven verstrepen, linoleum, vinyl, tapijt, deurmat, laminaat

Contact traplopers.be

5 redenen om Sisal te kiezen als vloerbekleding

Vloerbekleding kiezen is niet eenvoudig. Je hebt namelijk oneindig veel mogelijkheden! Wie voor het natuurproduct sisal kiest, zit alvast goed. Je kan er je hele vloer mee bekleden, of je kan kiezen voor een losliggend tapijt op maat. Je hebt keuze zat!


Wat is sisal?

Sisal is één van de populairste natuurlijke vloerbekledingen. Sisal tapijten worden gemaakt van de reuzenbladeren van de Agave, een tropische plant die eveneens gebruikt wordt voor de productie van agavesiroop en tequila. De sisalvezels worden gezuiverd en gedroogd, om ze vervolgens tot garen te spinnen en er een tapijt mee te maken. Met andere woorden, sisal is een volledig natuurlijk materiaal.


Voordelen van Sisal

1. Hoge kwaliteit en duurzaamheid
Er zijn ontelbaar veel redenen waarom Sisal een goede keuze is als vloerbekleding. Maar één van de voornaamste redenen is de kwaliteit. Sisal is van nature een erg sterk materiaal en kan, bij goed onderhoud, heel lang meegaan. Het natuurproduct wordt ook niet behandeld met chemische producten en is daardoor biologisch afbreekbaar. Je draagt dus, wanneer je voor sisal kiest, ook een steentje bij door milieubewust te kopen!


2. Warmte-isolerend, antistatisch & geluidsdempend
Heb je thuis kinderen die op blote voeten in het rond stampen? Dan heb je met sisal vloerbekleding alvast een zorg minder. Het tapijt dempt het geluid en geeft lichtjes mee bij het wandelen waardoor het je loopcomfort verhoogd. Tenslotte worden sisal tapijten ook gewoonlijk voorzien van een antislip strook om te voorkomen dat ze wegschuiven.


3. Absorbeert vocht
Dit voordeel is wel ook onmiddellijk het nadeel van sisal. Omdat sisal vocht goed opneemt, is het nogal vlekgevoelig en is een correct onderhoud erg belangrijk. Anderzijds verbetert het hierdoor ook de luchtkwaliteit in vochtige ruimtes. Bijvoorbeeld in een nieuwbouw waar de muren nog wat moeten drogen, of net in een oud huis met een vochtig kruipruimte. Door het vocht te absorberen, haalt sisal de vochtigheidsgraad naar beneden en zorgt het zo mee aan een gezond binnenklimaat.


4. Trekt geen stof aan
Heb je last van een allergische aandoening, of astma? Dan is sisal wellicht een goed alternatief voor jou. Het zorgt namelijk niet alleen voor een gezond binnenklimaat, maar het trekt ook geen stof aan. Je hoeft enkel regelmatig te stofzuigen, en ook jij kan genieten van een gezellig tapijt in huis!


5. Ruime keuze
Sisal heeft een heel basic, natuurlijke uitstraling, maar je kan er ontzettend veel kanten mee uit. De vloerbekleding is namelijk beschikbaar in ontelbaar veel producten, kleuren en weefpatronen. Je vindt zonder twijfel een sisal tapijt in jouw stijl!


Nadelen

Zoals we daarnet al zeiden, is sisal nogal vochtgevoelig. Dat maakt het ook iets moeilijker om je tapijt te onderhouden. Het is iets ruwer dan wol of katoen, maar wel super sterk en duurzaam. Omdat het een natuurproduct is, kan je tapijt na een tijd ook lichtjes verkleuren door zonlicht en zijn er soms onregelmatigheden op te zien. Maar dat is tegelijkertijd ook net de charme van sisal. Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel types weefsel en kleuren die niet snel vuil worden.


Sisal in je interieur

Omdat sisal heel natuurlijk oogt, is het uitermate geschikt voor een basic, landelijk interieur. Maar je hebt ook gekleurde varianten voor een moderne of zelfs funky look & feel. Sisal is perfect voor een hal, woonkamer of slaapkamer.

Je kiest beter geen sisal in je keuken of badkamer omdat de luchtvochtigheid daar te hoog ligt, en het risico dat je water morst natuurlijk groter is. Bij een luchtvochtigheid van 60% - 70% kan je optimaal genieten van je duurzame vloerbekleding.


Hoe onderhouden?

Natuurproducten vragen een heel andere aanpak bij het onderhoud. Zorg er vooral voor dat je niet al te veel water op je tapijt gebruikt. Voor algemeen onderhoud kies je best gewoon de stofzuiger.

Heb je een vloeistof op je tapijt gemorst? Dep dan onmiddellijk met keukenpapier. Zeker niet wrijven want werk je de vloeistof verder in de stof. Is je tapijt doorweekt? Gebruik dan je haardroger om de sisal sneller te drogen. Vuilresten kan je nadien los borstelen of eventueel wegschrapen met een bot voorwerp, bijvoorbeeld de achterkant van een mes.


Prijzen

Sisal is erg duurzaam én het bewijs dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn! Voor een voordelige prijs kan je je volledige vloer met sisal laten bekleden. Ben je het na enkele

jaren beu? Dan is de bekleding ook snel en eenvoudig te vervangen!


Benieuwd of sisal in jouw huis zou passen? Wil je graag sisal als trap- of vloerbekleding laten leggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat! Je wil liever zelf je handen uit de mouwen steken? Geen enkel probleem! Wij leveren, na opmeting, met veel plezier de nodige hoeveelheid sisal en geven je enkele tips mee om zelf aan de slag te gaan!

Benieuwd naar onze aanpak en prijzen?

Neem gerust even contact met ons op om een vrijblijvend plaatsbezoek in te plannen zodat we uw plannen en onze werkwijze, stalen en tarieven persoonlijk aan u kunnen voorstellen. U heeft niets te verliezen, want in regio Antwerpen is zo’n plaatsbezoek met maatwerk prijsofferte helemaal gratis.

OFFERTE AANVRAGEN
close slider

Offerte aanvragen

  • Laat uw contactgegevens achter en wij contacteren u
    voor een vrijblijvende offerte op maat.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.