tapijt, vloerbedekking, traplopers, vloerbekleding, trapbekleding, allergie, stofallergie, huisstofmijt, voordelen traploper
10 voordelen van een traploper
January 5, 2018
tapijt, vloerbedekking, traplopers, vloerbekleding, trapbekleding

tapijt als vloerbedekking

Tapijt als vloerbedekking

Met tapijt als vloerbedekking in huis, heb je steeds een aangenaam en warm gevoel aan de voeten. Een tapijt geeft een warme en luxueuze touch aan je woning. Maar vooraleer je beslist om je vloer met tapijt te laten bekleden, informeer je je best goed over de verschillende mogelijkheden.


Voordelen van tapijt

 • Isoleert tegen de kou
 • Comfortabel aan de voeten
 • Zorgt voor gezellige, warme sfeer
 • Het is geluiddempend
 • Oneindig veel keuze aan kleuren en patronen
 • Doorgaans goedkoper dan harde vloerbedekking

Nadelen van tapijt

 • Vlekken zijn lastig te verwijderen
 • Volledige vloerbekleding is iets moeilijker om zelf te leggen
 • Niet ideaal bij huisdieren
 • Vraagt meer onderhoud
 • Meestal minder duurzaam, maar wel eenvoudig te vervangen

Tapijt & allergieën

Er zijn veel theorieën die rondgaan wat betreft de relatie tussen tapijt en allergieën, maar ons advies: ook al heb je een allergie, je hoeft tapijt zeker niet uit je opties te schrappen! Tapijt trekt stof inderdaad aan, maar dat is tegelijkertijd ook zijn voordeel. Elke keer dat je door een kamer met gladde vloerbedekking wandelt, vliegt het stof opnieuw de lucht in. Tapijt daarentegen haalt stof uit de lucht en houdt het vast wat het eenvoudiger maakt om de ruimte stofvrij te houden. Door regelmatig je tapijt te stofzuigen, maak je het voor jezelf al een stuk aangenamer.

Heb je een huisstofmijtallergie? Dan komt het er vooral op aan dat je regelmatig de kamer verlucht en nadien voldoende stookt. Huisstofmijt overleeft namelijk het best in vochtige kamers. Door goed te ventileren, verklein je de kans op allergieën aanzienlijk.


Tapijt & vloerverwarming

Vloerverwarming is in principe perfect combineerbaar met tapijt als vloerbekleding, als je een antistatisch tapijt kiest. Door de warmte van de vloerverwarming wordt je tapijt namelijk droog en statisch. Hou bij je keuze ook in gedachten dat een tapijt isolerend is en de warmte dus mogelijk tegenhoudt. Je kiest daarom best een geweven of geknoopt tapijt dat de warmte voldoende doorlaat.

Zorg ervoor dat je je vloerverwarming uitschakelt wanneer je je tapijt begint te leggen. Het duurt ongeveer 48 uur vooraleer de lijm droog is. Nadien zet je je vloerverwarming best op de laagste stap om hem vervolgens dag na dag iets hoger te zetten. Op die manier voorkom je dat de lijm terug loskomt.

Aarzel niet om ons te contacteren voor advies op maat. We kiezen samen met jou het geschikte tapijt voor je woning.


Hoe tapijt reinigen?

Een tapijt onderhoud je het best door het minstens één à twee keer per week te stofzuigen. Dat houdt het tapijt niet alleen stofvrij, maar je vermijdt zo ook dat het tapijt begint te pluizen.

Het grootste nadeel van tapijt is dat het erg gevoelig is voor vlekken, daarom is het bijvoorbeeld geen ideale vloerbekleding voor in de keuken. Heb je toch een vloeistof gemorst, dan dep je deze best zo snel mogelijk met keukenpapier of met een propere handdoek. Probeer zeker niet te wrijven, want op die manier wrijf je de vloeistof alleen maar dieper in de stof.

Hoewel er veel kuisproducten in de handel zijn die je kan gebruiken om tapijten te reinigen, vermijd je deze best. Je tapijt is namelijk steeds voorzien van een beschermlaag. Door speciale producten op het tapijt te gebruiken, beschadig je die extra laag. Bovendien mogen bepaalde materialen, zoals sisal, ook niet te vochtig worden omdat het tapijt anders gaat vervormen. Voldoende stofzuigen is dus de boodschap.

Benieuwd naar onze aanpak en prijzen?

Neem gerust even contact met ons op om een vrijblijvend plaatsbezoek in te plannen zodat we uw plannen en onze werkwijze, stalen en tarieven persoonlijk aan u kunnen voorstellen. U heeft niets te verliezen, want in regio Antwerpen is zo’n plaatsbezoek met maatwerk prijsofferte helemaal gratis.

OFFERTE AANVRAGEN
close slider

Offerte aanvragen

 • Laat uw contactgegevens achter en wij contacteren u
  voor een vrijblijvende offerte op maat.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.