We plaatsen ook PVC vloeren en geweven vinyl vloeren

Even verduidelijken

Vinyl vloeren, pvc vloeren, LVT vloeren, vinyl stroken, click vinyl… de termen worden wel eens door elkaar gebruikt. De eerste 2 termen zijn synoniemen, want PVC is het hoofdbestanddeel. LVT staat voor Luxury Vinyl Tiles. Die benaming verwijst vooral naar de vorm (tegel of plank vorm) en daarom worden LVT vloeren ook wel vinylstroken of click vinyl genoemd.

Het zijn alleszins relatief soepele kunststof vloeren die meerlagig opgebouwd zijn. De vloeren bestaan uit een onderlaag, een beschermende glasvezel laag, de tekening en een beschermde toplaag voor extra kras- en slijtvastheid.Waarom kiezen voor een strakke PVC vloer?

Vinyl vloeren kunnen in tal van particuliere en professionele omgevingen worden geplaatst omwille van de vele praktische voordelen:

 • Verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren, motieven en afmetingen.
 • De kras- en slijtvaste toplaag maakt vinyl vloeren ultra duurzaam.
 • Geluiddempend, drukverlagend en voelt warm aan de voeten aan.
 • Gygiënisch en hypoallergeen want extreem onderhoudsvriendelijk.
 • Antistatische vloer zoals nodig in diverse professionele omgevingen.
 • Waterbestendig en prima geschikt voor plaatsing in natte ruimtes.
 • LVT vloeren zijn een interessant alternatief voor laminaat vloeren.

Geweven vinyl vloer

In tegenstelling tot de klassieke pvc vloeren, bestaan de geweven vinyl vloeren niet uitsluitend uit pvc kunststofdeeltjes, maar uit een combinatie van vinyl en polyester. Dit type vloer is relatief nieuw op de markt, maar nu al razend populair omwille van het zichtbare en voelbare reliëf.


Het verschil tussen vinyl en linoleum vloeren

Ook linoleum vloeren zijn verkrijgbaar in banen, stroken en tegels. Ze zijn op technisch vlak zelfs erg gelijkend aan pvc vloeren. Deze vloeren zijn bijvoorbeeld ook erg onderhoudsvriendelijk, duurzaam en slijtvast. De antistatische, antibacteriële en brandwerende eigenschappen en ook de ongeëvenaarde duurzaamheid en levensduur, maken linoleum vloeren vooral interessant in bedrijfsomgevingen zoals ziekenhuizen, laboratoria, etc… Linoleum is echter een natuurproduct wat doorgaans een hogere aankoopprijs betekent en voor natte ruimtes zijn ze eveneens minder geschikt.


Onze voorkeursmerken

Bij Verstrepen plaatsen we enkel vinyl vloeren van topkwaliteit. Daarom kiezen we bewust voor Novilon vloeren en geweven vinyl vloeren van Bolon of Therdex.

Van theorie naar praktijk

Bent u overtuigd door de vele voordelen van vinyl of linoleum vloeren, maar niet zeker welk type vloer u best kiest voor uw vloerproject? We denken met plezier even met u mee. Nodig ons gerust even uit voor een plaatsbezoek zodat we samen met u de voor- en nadelen, mogelijkheden en prijzen kunnen vergelijken. We kunnen immers alle bovenvermelde soorten vinyl vloeren leveren en plaatsen.

OFFERTE AANVRAGEN
close slider

Offerte aanvragen

 • Laat uw contactgegevens achter en wij contacteren u
  voor een vrijblijvende offerte op maat.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.